fritid Data Garmin Nordic Norway AS IT Media kommunikasjon Detaljhandel Transport mote Pressemeldinger Sport Livsstil telekom

Ny digitalradiotjeneste gir bedre og sikrere kjøreopplevelse

Ny digitalradiotjeneste gir bedre og sikrere kjøreopplevelse
Norge er på vei til å omstille seg til digital radio. Nå lanseres produktene som gir norske bilister digitalradioens overlegne kapasitet også hva navigasjon og trafikkinformasjon angår. Resultatet blir mindre stress og økt sikkerhet på


Dato: 21-11-2014 14:48 CET
Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Ny digitalradiotjeneste gir bedre og sikrere kjøreopplevelse
Kategori: , Sport Livsstil, mote, fritid Data, telekom, IT Media, kommunikasjon Detaljhandel Transport Norge er på vei til å omstille seg til digital radio. Nå lanseres produktene som gir norske bilister digitalradioens overlegne kapasitet også hva navigasjon og trafikkinformasjon angår. Resultatet blir mindre stress og økt sikkerhet på veiene.

Norge er på vei til å omstille seg til digital radio. Nå lanseres produktene som gir norske bilister digitalradioens overlegne kapasitet også hva navigasjon og trafikkinformasjon angår. Resultatet blir mindre stress og økt sikkerhet på veiene.

Det nasjonale FM-nettet i Norge skal slukkes, tidligst i 2017 og senest i 2019. I stedet vil samtlige radiokanaler sende via digitalradio (DAB+). Allerede nå har hele landet DAB-dekning, hvilket innebærer store fordeler for bilistene. I tråd med at utbyggingen av nettet ferdigstilles, har det blitt utviklet nye produkter som lar bilistene benytte seg av digitalradioens mange fordeler utenom akkurat det å lytte til radio når man er i bilen.

Garmin, et av verdens ledende varemerker innen navigasjonsutstyr, har nå lansert GPS-navigatorene nüvi 2599 LMT-D og 2699 LMT-D som gir bilisten en helt ny opplevelse av trafikkinformasjon og navigering i sanntid.

Med digitalradioteknologi får bilistene direkte tilgang til trafikkinformasjon om ulykker, veiforhold, køer, politikontroller etc. i navigasjonssystemet i form av kart, grafikk, tekstmeldinger og tale. Basert på sanntidsoppdateringer om trafikkforhold, kalkulerer navigatoren alternative ruter og estimerer eksakt reisetid.

– Takket være digitalradioens høye kapasitet kan vi tilby andre og bedre tjenester enn hva som tradisjonelt har vært mulig. Grafikken og rikholdigheten i kartene blir mye bedre og med økt datamengde blir informasjonen enda mer nøyaktig, noe som forenkler navigasjonen, styrker sikkerheten på veiene og gir en bedre opplevelse for bilistene, sier Paal Erik Dalaasen, nordisk markedssjef hos Garmin.

A to już wiesz?  Garmin® tildeles NMEA® utmerkelse: Manufacturer and Technology of the Year 2018

I debatten om digital kringkasting fremkommer iblant synspunkter om at den fremtidige radioen og datatjenester til bilen bør distribueres via mobile bredbåndsnett istedenfor via bakkenettet. Men å stole utelukkende på mobile nett er ikke en tilstrekkelig løsning, ifølge Petter Djerf hos Mediamobile, som gjennom varemerket V-Traffic er markedsledende på trafikkinformasjon. Mobildekningen er tross alt en utfordring i et land med Norges varierende geografi og ofte ulendte terreng.

– Fordelen med digitalradioteknologi som sender over etermediet sammenlignet med internettbasert trafikkinformasjon, er at den har overlegen dekning og tilgjengelighet. Tjenesten, som er helt gratis å bruke*, krever ingen bredbåndsoppkobling, ingen abonnement, sim-kort eller teknisk kompetanse. Det finnes ganske enkelt ingen økonomi til, eller praktisk mulighet til å nå alle, overalt og alltid, med noen annen teknologi enn kringkasting, sier Petter Djerf.

*Kostnadsfri bruk: tjenesten inngår i utstyrets kostpris, ingen abonnement eller oppkoblingsavgift tillegges.

Pressemeldingen er utarbeidet i samarbeid med Mediamobile og V-Traffic.

For ytterligere informasjon, kontakt: Petter Djerf, Key Account Director, Mediamobile, [email protected], tel: +46 70 644 72 00

Om Mediamobile og V-Traffic. Mediamobile er Nordens ledende leverandør av trafikkinformasjon. Hvert minutt leverer Mediamobile trafikkinformasjon til hundretusentalls bilister over FM-radio. Mediamobile leverer også trafikkinformasjon over internett til bil-, navigasjons- og kartprodusenter i tillegg til mediebedrifter og andre foretak med behov for, eller interesse for, hvordan trafikken flyter akkurat nå. Mediamobile samarbeider med såvel myndigheter som private selskaper for å sammenfatte det reelle trafikkbildet i sanntid. Selskapet eies av det franske mediekonsernet TDF, motorveioperatøren Cofi routes og bilselskapet Renault. Mediamobiles tjenester markedsføres under varemerket V-Traffic. For mer informasjon, se www.v-traffic.com og www.mediamobile.com.

A to już wiesz?  Garmin® overtar distribusjon, service og support av Tacx produktene

Kilde: Pressekontor Garmin Nordic Norway AS – PRESSEMELDING –

————

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service

Hashtags: # #Sport Livsstil, mote, fritid Data, telekom, IT Media, kommunikasjon Detaljhandel Transport Sport Livsstil, mote, fritid Data, telekom, IT Media, kommunikasjon Detaljhandel Transport

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy